Veel gestelde vragen:

 

 

Zijn de prijzen netto?

De prijzen op deze website zijn allemaal inclusief BTW, schipper en assistent. Brandstof, dranken, hapjes en andere extra's worden apart verrekend. 

Terug naar boven 

Hoe snel varen we?

Op ons vaargebied gelden verschillende maximumsnelheden die variëren van 6 tot 16 km per uur. 

Terug naar boven 

 

Waar varen we?

We varen met de Belguga vanuit de omgeving van Maaseik (B) naar verschillende bestemmingen zoals Thorn, Wessem, Maasbracht, Heel, ... De stad Roermond is met 1u30 varen vlakbij en hier valt erg veel te zien en te beleven. In ons vaargebeid bevinden zich ook de prachtige Maasplassen. Dit zijn verschillende grote meren die via de Maas met elkaar verbonden zijn.

Terug naar boven

Kunnen we de boot huren zonder crew?

Neen. Het is niet mogelijk de boot te huren zonder schipper. Het is wel mogelijk om de Beluga zelf te besturen. Op uw vraag mag u plaats nemen achter het roer. Manoeuvres zoals aanmeren en sluisen doet onze schipper steeds zelf tenzij u opvoorhand bij ons een opleiding gevolgt hebt. 

Terug naar boven 

 

Is de prijs afhankelijk van het aantal personen in ons gezelschap? 

De prijzen die aangegeven zijn op deze website zijn geldig tot 8 personen.  

Terug naar boven

 

Mogen er kinderen mee aan boord? 

Er mogen zeker en vast kinden mee aan boord. Zij moeten wel onder toezicht staan van hun ouders of wettelijke voogd. We raden u een minimumleeftijd aan van 6 jaar. Kinderen onder de 12 jaar die niet voldoende kunnen zwemmen moeten verplicht een, door ons ter beschikking gestelde, reddingsvest dragen.  

Terug naar boven

 

Is het toegelaten om eigen drank of voeding mee te brengen? 

Het is niet toegelaten om eigen drank of voeding mee aan boord van de Beluga te brengen. We beschikken zelf over de meeste dranken aan boord. Speciale dranken en hapjes kunnen op aanvraag voorzien worden tegen een meerprijs. Indien u toch wenst uw eigen drank mee te brengen dan hanteren we hiervoor kurkgeld aan 10€ per fles. 

Terug naar boven

 

Mogen er huisdieren mee aan boord? 

Het is niet toegelaten om dieren mee te brengen aan boord van de Beluga.   

Terug naar boven

 

Zijn er kledingsvoorschriften?? 

Op het water kan het soms frisser zijn dan op land, daarom raden wij u aan een extra vest of trui te voorzien. Uw kledij mag geen metalen of scherpe versieringen bevatten. 

Wat schoeisel betreft, vragen wij om enkel zuivere schoenen met lichtgekleurde zolen te dragen. Ook vermijdt u best hakken of hoge hielen. Anders vragen we u om uw schoenen uit te doen aan boord. Bijvoorkeur draagt u echte bootschoenen met deftige antieslip zolen.  

Terug naar boven

 

Mogen we zelf varen? 

Op de momenten dat dit kan, is het toegestaan aan personen boven de 18 jaar om even zelf de Beluga te besturen. Alle manoeuvers blijven voor rekening van onze eigen schipper tenzij u opvoorhand bij ons een opleiding gevolgt hebt.    

Terug naar boven